Fast samarbejde med Andersen & Heegaard i mere end ti år

To rullestilladser, der blev opstillet indvendigt i et af Københavns Professionshøjskoles auditorier, bidrog til, at Andersen & Heegaard kom i mål til tiden med at udskifte loftslamperne.  

Rodahl Stilladser har opstillet to rullestilladser indvendigt i Københavns Professionshøjskoles auditorium i Sigurdsgade på Nørrebro. Det er teknikhuset Andersen & Heegaard, der er entreprenør på opgaven, der omfatter skrift af loftslamper samt nedtagning af projektor til fordel for en LED-skærm.

Lyskilderne i de gamle kviksølvholdige loftslamper var udgået og skulle derfor erstattes med nye fra producenten Zumtobel. Antallet af lamper er samtidig blevet nedbragt i auditoriet, der er uden vinduer og består af en nedre og en øvre del, der kan separeres med en foldevæg. Der har derfor været opsat to rullestilladser, et i hver del.   

Rullestilladserne har kørt på skinner mellem stolerækkerne i auditoriet. Skinnerne er trekantede og består af tre rør, der er svejset sammen i en trekant. Skinnerne ligger ovenpå nogle træstrøer. En del af stilladset har kørt uden skinner.

»Vi har opstillet rullestilladser mange gange før, blandet andet på Carlsberg og i Kildeskovshallen. Så vi har også nogle erfarne og dygtige medarbejdere til at håndtere rullestilladser. Typisk har vi par lærlinge med på sådan en opgave, så de også kan lære at opstille den type stilladser,« fortæller André Müller, driftschef og indehaver, Rodahl Stilladser.

God dialog

Andersen & Heegaard bruger Rodahl Stilladser meget og har ifølge Thomas Dall, der er projektansvarlig i Andersen & Heegaards el-afdeling, en god dialog om de opgaver, der skal udføres.

»De kommer med en brugbar løsning hver gang, og vi kommer altid i mål med det, vi sætter os for. Så de leverer varen, når vi beder om det,« siger han.

Der var i begyndelsen lidt udfordringer med at bygge stilladserne op i et auditorie med niveauforskelle og kanter, man helst ikke skulle komme ud over.

»Men når stilladserne var sat op, fungerede det fint. Der er ikke to opgaver, som er ens, og nogle gange må man prøve sig lidt frem,« siger Thomas Dall.        

Mangeårigt samarbejde

Rodahl Stilladser har samarbejdet fast med Andersen & Heegaard i mere end ti år.

»Det gør det nemmere, når man kender hinanden og ved, hvem man skal gå til. Man får en relation til dem, man samarbejder med, og det er positivt. Det gør også kommunikationen bedre,« mener Thomas Dall.       

Når stilladserne er pillet ned, skal Andersen & Heegaard i gang med at programmere lyset til at følge døgnrytmen i det udvendige, naturlige lyscyklus med blandt andet farveskift.  

Arbejdet blev udført i sommerferien, mens professionshøjskolen var lukket, og gik således i gang primo juli og blev afsluttet til tiden primo august 2023.  

 

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole